Home » Wie ben ik

Wie ben ik

Dat is een vraag om even over na te denken. Want wie ben je uiteindelijk ? Dat vragen we ons allemaal wel eens af. Laat ik dan maar “gewoon” beginnen.

Mijn naam is Janine van der Lingen-Stekelenburg, geboren op 6 oktober 1966 te Schoonhoven. In dit stadje heb ik gedurende 23 jaar gewoond.
Janine met winston rubriek wie ben ik

Als kind was ik graag op mezelf maar hield ook van gezelligheid. Ik was zoals dat heet een “gevoelig” kind. Ik was gevoelig voor sferen en soms wilde ik op bepaalde plekken niet komen of bij bepaalde mensen in de buurt zijn, maar dat was natuurlijk niet altijd te vermijden. Echter, toen had ik geen idee waar dat gevoel vandaan kwam.
Laten we zo zeggen dat ik toen al dingen aanvoelde.

 

Gelukkig had ik na schooltijd een grote uitlaatklep, Mijn paard! Op de manege kon ik helemaal mezelf zijn en vond hier de rust.

Als tiener had ik het niet altijd makkelijk. Het gevoel waar je constant mee loopt is niet te verklaren. Dus wat moet je ermee? Op een gegeven moment, ik was 13-14, begon ik met hoesten. Een hoest die af en toe niet meer ophield. Soms was het zo erg dat ik het gevoel kreeg dat ik stikte. Af en toe werd ik de klas uit gestuurd om water te drinken. Dit heeft wel een paar jaar geduurd. De dokter kon niks vinden maar ik zat er maar mooi mee. Toen ik mijn examen behaald had en van school af ging werd het gelukkig minder. Ik heb een paar jaar gelanterfanterd om tot rust te komen. Daarna ben ik de paardenwereld in gegaan, want werken met paarden is het liefste wat ik doe. Ik ging op maneges en handelsstallen werken en gaf veel les. Ook had ik een grote liefde voor de dressuursport. Op mijn 25e ben ik begonnen om een eigen manegebedrijf op te zetten: Manege Mazzeltov te Bergambacht.

zonnestralenZo rond mijn 30e levensjaar gebeurde er iets bijzonders. We waren met een groepje mensen nog wat aan het werken na het lossen van een flinke lading hooi. Er hing een flinke onweersbui in de lucht. Plots stond ik in een enorm helder licht, dat was een bijzondere ervaring. De mensen om mij heen zagen het ook gebeuren dus ik verbeelde het mij niet. Was het onweer of de bliksem? Maar dan had ik niet meer geleefd. Waarschijnlijk is er toen wel iets met mij gebeurd.

Na een paar jaar gebeurde er weer iets bijzonders. Er waren wat problemen met een paard. Hij was nogal nerveus en schrikachtig en het rijden was een drama. Toen besloot ik om eens goed naar dat paard te gaan kijken. Ik haalde hem van stal en legde mijn handen op zijn rug. Als vanzelf gingen mijn handen naar meerdere plekken, maar ook ging ik bepaalde bewegingen maken met mijn armen en handen. Ik voelde dat het paard rustiger en ontspannen begon te worden. Daarna heb ik het paard opgezadeld en kon weer normaal met hem rijden. Nou, je begrijpt dat ik dit allemaal eventjes moest verwerken. Er ging ineens een andere wereld voor mij open.

Nadien ging het snel, ik begon een praktijk voor paranormale geneeswijze voor mens en dier. Allerlei klachten kreeg ik te behandelen en ook belangrijk: met goede resultaten. Ik begon met het organiseren van workshops met betrekking op het paard. Ook in de manege zat een behoorlijke groei, maar daardoor kreeg ik het ook ontzettend druk. Het hoesten begon weer.

Na 20 jaar vond ik dat het welletjes was en verlangde naar een rustiger en ander leven. Het bedrijf werd verkocht en nu wonen we (mijn man, dochter, zoon, geesteskinderen en ik) in het Groningse Onstwedde. Na 5 jaar popel ik om mijn kennis, ervaring en visie te delen met iedereen die van paarden houdt en bewust in het leven staat. Alle informatie is te lezen op de site van Hoeve Mazzeltov!